Съдът в Далнереченск (Приморския край, в Далечния изток на Русия) осъди

...
Съдът в Далнереченск (Приморския край, в Далечния изток на Русия) осъди
Коментари Харесай

В Русия бивш вагнеровец уби човек, критикувал войната

Съдът в Далнереченск (Приморския край, в Далечния изток на Русия) осъди на седем години затвор някогашен наемник от ЧВК " Вагнер ", упрекнат в ликвидиране, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Както показва изданието " 7x7 " (намиращо се в регистъра на " непознатите сътрудници " ), съдът е отчел премиите на някогашния наемник и " противоправното държание на жертвата " като смекчаващи условия.

Както обяснил подсъдимият, мъжът, с който пиел, го ядосал с изявлението си за войната в Украйна, откъдето неотдавна се завърнал вагнеровецът

Според материалите по делото мъжът от " Вагнер " нанесъл побой на жертвата си с табуретка, която се счупила, по-късно с втора табуретка, след което нанесъл удари с бухалка и най-после довършил сътрапезника си с нож.

Пред съда някогашният наемник споделил, че в случай че е бил изтрезнял, е щял да постъпи по същия метод.

Съдебно-психиатричната комисия сподели, че вагнеровецът страда от лека умствена назадничавост, отбелязва 7х7. Убитият от него мъж бил спокоен, в никакъв случай не се е бил, имал висше обучение и работел като моряк.

Според локални медии през 2022 г. наемникът е бил наказан за друго ликвидиране в Приморието, само че е бил опрощение от съветския президент Владимир Путин през януари 2023 година, след присъединяване му във войната в Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР